Landschaps- en tuinarchitectuur

Tuinontwerpbureau De Keyser-Tuin&Landschapsarchitectuur - Adegem - Werkwijze

Een tuin, landschap of openbare ruimte vorm geven, is een intensief proces waarbij stapsgewijs naar het eindresultaat wordt toegewerkt. Hierbij staan voor TuinOntwerpBureau De Keyser helderheid, een doorgedreven interactie en duidelijke afspraken centraal. Wij zijn de referentie voor tuinarchitectuur regio Oost- en West-Vlaanderen.

Eerste gesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek wisselen wij uitgebreid met u van gedachten en bekijken we de verschillende mogelijkheden. Het is van cruciaal belang om te weten welke richting we willen uitgaan. De wensen van de klant vormen de basis voor het ontwerp. We betrekken u van het begin tot het einde bij alle fases in de ontwikkeling van uw tuin.

Inventarisatie / opmeting

Indien u niet beschikt over een bouwplan van de woning staan wij in voor de precieze opmeting van uw tuin.

Voorontwerp

Op basis van uw wensen tekenen we een voorontwerp van uw project uit. In deze fase bepaalt u de richting waarin wij verder werken. De voorstellen geven u immers een duidelijk beeld van uw toekomstige tuin en laten ruimte voor aanpassingen.

Definitief ontwerp

Aan de hand van uw feedback passen we het plan aan naar zijn definitieve vorm. De keuze van de materialen is gemaakt, de ruimtes zijn bepaald.

Beplantingsplan

Samen met u worden de planten gekozen, waarbij we rekening houden met uw grondsoort en de directe omgeving. We overlopen of u bepaalde wensen heeft betreffende hoofdkleuren in de verschillende seizoenen. Of er een goede verhouding tussen de groenblijvende en bladhoudende planten is, en of de bloeiperiode over het hele jaar gespreid is. Of heeft u andere voorkeuren? Ook zien we toe dat de tuin onderhoudsvriendelijk is en blijft. Op het einde van de rit krijgt u van ons een beplantingsindex (wetenschappelijke naam, maat, hoeveelheden en foto’s) van de gekozen planten samen met een gedetailleerd beplantingsplan.

Uitvoering

Voor de uitvoering bent u niet aan TuinOntwerpBureau De Keyser gebonden, maar we staan altijd klaar om u te adviseren. Enkele mogelijkheden:

  • Wij kunnen voor u de volledige supervisie op de aanleg aanbieden. Wij bezorgen u de nodige offertes van gekende tuinaannemers. Hierbij hoeft u zich nergens zorgen over te maken, wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.
  • Wij verzorgen de levering van de plantmaterialen. Indien u wenst kunnen wij deze ook uitzetten zoals voorzien in het beplantingsplan. U kunt dan volgens uw eigen tempo de tuin afwerken.

Onderhoud

Een pas aangelegde tuin is mooi, maar zonder een degelijk onderhoud zal de tuin er snel verwaarloosd uitzien. Zeker de eerste jaren zal een degelijk onderhoud nodig zijn.

Via onze vaste partners voor het tuinonderhoud kunnen wij u diverse mogelijkheden aanbieden voor het onderhoud van uw tuin.

Tuincoaching

U wilt graag zelf uw tuin onderhouden, maar mist de specifieke kennis hiervoor? Dan is tuincoaching misschien wel iets voor u. Een aantal keren per jaar – voorjaar, zomer, najaar - komen wij bij u langs en lopen we samen door de tuin. Wij beantwoorden uw vragen en kunnen specifieke zaken demonstreren. Ons advies is afgestemd op uw project.

Contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op met TuinOntwerpBureau De Keyser voor meer informatie, advies of een offerte. Wij gaan steeds uit van een doordachte tuinarchitectuur op maat van uw wensen. Wij zijn gesitueerd in Adegem.

Back to Top